tisdag 6 maj 2008

Vårrecept

Nässelsoppa



2 liter nyplockade, späda nässlor

½ l vatten

----

1 l vatten

en knippa gräslök

2 buljongtärningar (grönsaks- eller kyckling-)

3 msk vetemjöl + lite vatten


De späda nässlor tvättas i flera vatten, plocka bort torra grässtrån etc.

Koka dem i vatten ca 10 min, låt dem rinna av och hackade dem.

Koka upp vatten och buljongtärning, hacka gräslöken och lägg i det mesta (spara lite till serveringen) samt de hackade nässlorna och låt det koka upp.

Red av med vetemjölet utvispat i lite vatten. Späd med vatten till lagom konsistens och smaka av. Tillsätt ev mer buljongtärning eller salt.



Servera med kokta ägg i halvor och strö över lite gräslök. En klick filmjölksost förhöjer det hela, så också ett gott bröd med ost.

Inga kommentarer: