fredag 23 maj 2008

Recept fisk och bröd

Fiskgryta i ugnen

1 liten purjolöl
2-3 hajmalfiléer
1 paket krossade tomater
salt och peppar
ev 1 msk maizena

Sätt ugnen på 200¤. Skiva purjolöken och lägg i bottnen på en form. Lägg på de lätt tinade fiskfiléerna och salta och peppra. Häll över tomaterna och sätt in i ugnen 20-30 min beroende på hur tinad fisken var. Kontrollera att de tjockaste fiskbitarna är vita och ogenomskinliga. Om du tycker att grytan "rinnig" när den börjar bli färdig så strö över lite maizenaredning, skaka formen lätt och sätt in i ugnen en stund till.

Servera med ris eller pasta och en sallad.

Ny variant på torsdagsbröd

3 dl havregryn
5 dl kokande vatten
50 g smör eller margarin
5 dl grahamsmjöl
5 dl kall mjölk
1 paket jäst
1 tsk salt
vetemjöl till lagom deg

Häll det heta vattnet över havregrynen och lägg i fettet så det smälter. Rör ner grahamsmjöl och mjölk. Kontrollera att blandningen är fingerljum, smula ner jästen och rör så den smälter. Tillsätt salt. Arbeta in vetemjöl tills degen blir smidig och släpper bunken. Låt jäsa 20-30 min.

För utbakning och gräddning se tidigare recept.

Inga kommentarer: