Det låter nästan bibliskt när jag skriver dagens matplanering. Det var önskemål om att vi skulle baka bröd igen och så bestämde vi oss för att laga någon fiskrätt.
Vid morgonens runda på Kvantum tog jag en purjolök, en kruka dill och en påse frusna filéer av hajmal eller pangasius. Det måste väl kunna bli något?!
Vi började naturligtvis med att läsa tidningen där det stod flera artiklar med anknytning till ett gammalt par i Broaryd som inte får bo tillsammans på äldreboendet där.
Eftersom det är Mors Dag på söndag var tidningen full av annonser om vad man ska ge mamma i present. Den seden verkade vara helt obekant i Somalia så det krävdes en hel del förklaring.
En artikel om Bölaryds kvarn väckte också intresse. Kvarnföreningen hade fått bidrag för att rusta upp byggnaden och frågan var om man får bidrag till alla gamla hus t ex husen i Hembygdsparken.
Bussförbindelse till High Chaparall var också en nyhet i dagens tidning. Vi förklarade att det är ett nöjesställe med cowboys och indianer som barn brukar tycka är roligt att besöka. Dessutom informerade vi om att det är gratis för oss som bor här.
Vi satte bröddegen och medan den jäste läste vi på den här bloggen om vårt besök på High Chaparall förra året.
Under tiden blev det mer folk i köket som ville vara med och laga mat eller åtminstone se på när några jobbade. Jag fick förklarat för mig att i Somalia lagar inte män mat och det vara ju ingen nyhet! Jag berättade att flera dagar i veckan har min man maten färdig när jag kommer från jobbet.
När maten började bli färdig blev det fullt kring matbordet och det blev livliga diskussioner om tillagningen. En man som varit med många gånger vet att jag tycker att det är viktigt att informera och berättade gärna vad han hade gjort.
En man tyckte att riset var jättegott.
"Hur har ni gjort?"
Hemligheten var en buljongtärning i vattnet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar