
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
- - -
2 - 3 dl finskurna rabarber
smör
pärlsocker
Smörj och bröa en pajform och sätt ugnen på 200¤.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vetemjölet och häll smeten i pajformen. Strö över rabarberna och hyvla smör med osthyvel och lägg på. Strö över lite pärlsocker och sätt i i ugnen 15-20 min.
Servera gärna med vaniljsås eller en klick vispad grädde.
Rabarberna kan bytas ut mot bär t ex hallon, vinbär , blåbär eller äppeltärningar allt efter årstid och tillgång. Även små mängder bär eller frukt ger bra resultat. Använder man frusna bär tar det lite längre tid i ugnen.
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
- - -
2 - 3 dl finskurna rabarber
smör
pärlsocker
Smörj och bröa en pajform och sätt ugnen på 200¤.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vetemjölet och häll smeten i pajformen. Strö över rabarberna och hyvla smör med osthyvel och lägg på. Strö över lite pärlsocker och sätt i i ugnen 15-20 min.
Servera gärna med vaniljsås eller en klick vispad grädde.
Rabarberna kan bytas ut mot bär t ex hallon, vinbär , blåbär eller äppeltärningar allt efter årstid och tillgång. Även små mängder bär eller frukt ger bra resultat. Använder man frusna bär tar det lite längre tid i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar