torsdag 4 oktober 2007

Recept på kanelbullar

Det blir ungefär 40 bullar.

5 dl mjölk värms till fingerljum
1 pkt jäst bryts i bitar och rörs i mjölken tillsammans med
1,5 dl socker tills det är löst. Blanda i vetemjöl till en lös deg.
1 ägg rörs också i.
150 g margarin smälts och blandas i.
½ tsk salt
1 tsk kardemumma och resten av sammanlagt
ca 15 dl vetemjöl arbetas in.

Låt jäsa till degen blivit dubbelt så stor, ca 30 min. Ta upp degen på bakbord eller arbetsbänk och knåda snabbt ihop degen. Kavla ut till en avlång platta ca 75 cm lång och 30 cm bred. Bred på flytande eller smält margarin i ett tunnt lager. Strö på socker och kanel (pudra ev lite vetemjöl över).
Rulla ihop från långsidan. Skär i knappt 2 cm breda bitar som läggs i pappersformar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla med ägg uppvispat med några droppar mjölk och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 250¤ 6-8 min.