1 gul lök
1 msk margarin eller olja
2 morötter
1 broccoli
2 klyftor vitlök
500 g kycklingfileer (eller mer)
1 msk margarin eller olja
salt och peppar, örtsalt
1 dl vatten
2 buljontärningar
2 paprikor
1 liten burk Creme Fraiche
maizenaredning
Hacka löken och fräs i fettet i en stor gryta. Skär morötterna i bitar och fräs dem också. Sänk värmen och lägg på lock. Skär broccolistjälkarna i bitar och tillsätt dem. Pressa över vitlöksklyftorna.
Bryn kycklingfileerna i en stekpanna, salta och peppra på dem, dela dem i mindre bitar. Lägg dem bland grönsakerna och tillsätt lite vatten och smulade buljongtärningar.
Dela broccoli-huvudet i små buketter och tillsätt.
Ta bort stjälk och kärnor från paprikorna och dela dem i mindre bitar och tillsätt. Häll i Creme Fraiche, rör om försiktigt och låt koka upp.
Smaka av och tillsätt mer buljongtärning, örtsalt eller salt och peppar om det behövs.
Vill du ha en en krämigare gryta strö över maizenaredning och rör försiktig medan det puttrar.
Servera med ris och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar