tisdag 15 januari 2008

Recept på tacopaj

Monas tacopaj

Pajdeg
200 g margarin
5 dl vetemjöl (eller hälften grahamsmjöl)
2-3 msk kallt vatten

Fyllning
500 g köttfärs
1 msk matfett
1 stor gul lök
½ purjolök
1 dl vatten
1 påse tacomix
1 buljongtärning
1 riven morot
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
- - -
2 skivade tomater
- - -
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Gör pajdegen i matberedare. Knåda snabbt ihop den och låt den vila kallt en stund. Kavla ut den mellan plast till lämplig storlek för en ganska stor pajform. Tryck fast degen och se till att den täcker kanterna. Nagga med en gaffel och ställ kallt.

Sätt på ugnen på 225¤

Bryn färs och lök i matfettet. Strö över tacomix och tillsätt vatten och buljongtärning. Lägg i den grovrivna moroten, tomatpuré och chilisås och pressa i vitlöken. Låt småkoka en stund och smaka av. Tillsätt salt och peppar, det ska vara ganska starkt i smaken eftersom äggblandningen dämpar smaken.

Sätt in pajformen i ugnen och förgrädda ca 10 min.

Under tiden skivas tomaterna. Vispa samman ägg, creme fraiche och ost.
Ta formen ur ugnen och fyll med köttfärsröran. Lägg på tomatskivorna och häll sist över äggblandningen. Grädda i ca 30 min tills allt fått fin färg.

Inga kommentarer: