På torsdagsförmiddagen testade en man och jag ett nytt brödrecept, Clivias oknådade bröd. Det såg fint ut och jag föreslog att vi skulle göra en variant med grövre mjöl. Det blev också bra!
På eftermiddagen kom en annan kvinna och ville baka en rulltårta. Hon hade ingredienser och ville absolut ha grädde och jordgubbssylt som fyllning. Jag förklarade för henne att det kan bli lite svårare att rulla ihop den då eftersom kakan måste bli helt kall innan den fylls annars smälter vispgrädden.
Vi bakade kakan och då fick vi iden att vi skulle välta upp den på kokos. Fram med stekpannan för att rosta kokosen för att ge den extra god smak. Vi passade noga så kakan inte blev för hårt bakad och sedan satte vi ut den på balkongen att kallna.
Undet tiden vispade vi grädden och tog i lite vaniljkrämspulver för att få den lite fastare. Lite frusna jordgubbar hämtades ur frysen för att bidra med lite extra kyla.

Det gick riktigt bra att rulla ihop tårtan och kokosen, som nu kom på utsidan, gjorde att den såg festlig ut.
-"Det skulle vara fint med lite chokladdekor på!"
Sagt och gjort, vi gjorde en liten strut av smörpapper, fyllde med några småbitar choklad och värmde försiktigt i micron. Det var lite knepigt att att få chokladen jämt smält, inte rinnande och inga klumpar men vi fick till det i alla fall.

Mellan varven hjälpte jag en kvinna att skriva till migrationsverket och en annan hjälpte jag med blanketter till Försäkringskassan.
Torsdagen avslutades med tårtkalas...........
På eftermiddagen kom en annan kvinna och ville baka en rulltårta. Hon hade ingredienser och ville absolut ha grädde och jordgubbssylt som fyllning. Jag förklarade för henne att det kan bli lite svårare att rulla ihop den då eftersom kakan måste bli helt kall innan den fylls annars smälter vispgrädden.
Vi bakade kakan och då fick vi iden att vi skulle välta upp den på kokos. Fram med stekpannan för att rosta kokosen för att ge den extra god smak. Vi passade noga så kakan inte blev för hårt bakad och sedan satte vi ut den på balkongen att kallna.
Undet tiden vispade vi grädden och tog i lite vaniljkrämspulver för att få den lite fastare. Lite frusna jordgubbar hämtades ur frysen för att bidra med lite extra kyla.

Det gick riktigt bra att rulla ihop tårtan och kokosen, som nu kom på utsidan, gjorde att den såg festlig ut.
-"Det skulle vara fint med lite chokladdekor på!"
Sagt och gjort, vi gjorde en liten strut av smörpapper, fyllde med några småbitar choklad och värmde försiktigt i micron. Det var lite knepigt att att få chokladen jämt smält, inte rinnande och inga klumpar men vi fick till det i alla fall.

Mellan varven hjälpte jag en kvinna att skriva till migrationsverket och en annan hjälpte jag med blanketter till Försäkringskassan.
Torsdagen avslutades med tårtkalas...........