onsdag 19 december 2007

Hummus och gräddkarameller

Så här kan man göra hummus:

1 burk kokta kikärtor sköjs noga och läggs i matberedare
1-2 vitlöksklyftor skalas och hackas
1 tsk citronsaft
1 tsk grönsaksfond och
1 msk olja tillsätts
Sätt på matberedaren på full fart. Häll i lite vatten under tiden så det blir en krämig röra. Smaka av och tillsätt mer citron och fond efter behag.

Gräddkarameller

1,5 dl grädde
3 dl socker
1,5 msk sirap
1,5 msk kakao

Blanda allt i en gjutjärnsstekpanna och koka tills det sockrar sig runt kanten, 20 min på medelvärme. Häll upp på lätt oljat bakplåtspapper och skärs i rutor innan det kallnat helt.
OBS! Om satsen dubblas blir koktiden mycket längre!
Kakaon kan uteslutas eller bytas mot lite hackad mandel.

Inga kommentarer: