
10-12 medelstora potatisar
2 gula lökar
en ask ansjovisfiléer
3 dl grädde, ev hälften mjölk
lite smör eller flytande margarin
Gör så här:
Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor eller använd matberedare för att strimla potatisen. Om du använder matberedare tänk då på att skölja potatisstrimlorna i kallt vatten t.ex. i ett durkslag och låt rinna av.
Skala löken och skär i tunna strimlor. Vi hade en massa purjolök i frysen och använde den och det blev också bra.
Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst.
Häll över ansjovisspad och grädde. Strö eventuellt över lite ströbröd.
Skär tunna skivor av smöret (gärna med osthyvel) och lägg ovanpå eller ringla över flytande margarin.
Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är den klar.
2 gula lökar
en ask ansjovisfiléer
3 dl grädde, ev hälften mjölk
lite smör eller flytande margarin
Gör så här:
Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor eller använd matberedare för att strimla potatisen. Om du använder matberedare tänk då på att skölja potatisstrimlorna i kallt vatten t.ex. i ett durkslag och låt rinna av.
Skala löken och skär i tunna strimlor. Vi hade en massa purjolök i frysen och använde den och det blev också bra.
Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst.
Häll över ansjovisspad och grädde. Strö eventuellt över lite ströbröd.
Skär tunna skivor av smöret (gärna med osthyvel) och lägg ovanpå eller ringla över flytande margarin.
Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar