torsdag 16 oktober 2008

Snabb äppelkaka


2 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

lite flytande margarin

2-3 äpplen


Sätt ugnen på 200¤. Smörj och bröa en pajform. Skala äpplena, dela dem, ta bort kärnhuset och skär i tunna klyftor.

Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör bara tills det är blandat. Häll smeten i pajformen och stoppa ner äppelklyftorna tätt i ett vackert mönster. Spruta flytande margarin i ett rutmönster över kakan.
Gräddas i ca 20 min och servera med vaniljsås eller glass.
Smeten kan smaksättas med en tesked vanilj eller lite malen kardemumma eller strö lite kanel på äppeklyftorna.
Har du inte flytande margarin kan du smälta 50 g margarin och blanda i smeten eller hyvla lite kallt smör med osthyvel och lägg över äpplena.

Inga kommentarer: